vrijdag 10 juni 2016

alle ballen in de lucht, met een maaltijdsalade...

Daar ik heb besloten even te negeren dat die vervelende ex-werkgever van de maand Mei mijn salaris nog steeds niet betaald heeft, kan ik me endelijk eens focussen op de leuke dingen in het leven. Dat betekend dat ik ook even mn wraakgedachten de prullebak in gegooid heb, heerlijk!
Ja want laten we even wel wezen, wat heb je aan die gedachten als je ze niet uitvoert en waarom uitvoeren als het me nergens brengt waar ik zijn wil (hmm moest ik dat in een andere volgorde vertellen?).

Ik ben de baas over mijn gedachten en ik heb dus ook de macht die te veranderen als ze me niet aan staan.

Ja, het aanstaande hotel wat we willen gaan doen: hoe staat het daarmee?
We hebben voor zover we denken alle benodigde gegevens ontvangen van de huidige eigenaren en die doorgegeven aan onze accountant. Wij waren dus in spanning aan het wachten toen na 3 dgn het bericht kwam dat hij op zakenreis was deze week en er volgende week mee aan de slag ging. He wat jammer, even geduld dus nog. Ik hoop natuurlijk ontzettend dat we meer weten voor ik de 29ste weer naar mn 'favoriete' werkbemiddelaar van het Arbeitsamt moet zodat ik haar kan vertellen dat ik graag die subsidie voor starters wil aanvragen.

Goed, dit blog ben ik begonnen om te delen in de combinatie van het hotelleven en het pure leven. Dat ik nu even geen hotel en baan heb wil niet zeggen dat er geen "alle ballen in de lucht" momenten zijn die de meeste andere mensen ook meemaken. Bij ons is vrijdag altijd zo'n dag.
Je moet voor de goede orde even weten dat wij zoveel mogelijke maaltijden met zoveel mogelijk gezinsleden aan 1 tafel gebruiken en dan ook nog zonder tv en mobielgebruik. We willen absoluut niet meemaken dat we elkaar niet blijken te kennen als we dat per ongeluk eens mee zouden maken dus is het samen eten hier vaste prik.
Op die vrijdag tussen 17 en 20u zitten er hier 2 op judo, na elkaar uiteraard. Om 19u komt er dan nog 1 thuis van het werk m.a.w. met zijn vieren eten is er dan niet bij helaas. Een van de favoriete maaltijden is dat een maaltijdsalade. Die ken ik nog vanuit de studietijd en is hier altijd een succes. Helemaal sinds de kinderen ook zijn gaan koken omdat ze er punten mee kunnen verdienen. We maken gebruik van een "at home" app die ik tot nu toe echt geweldig vind omdat et punten verdienen voor taken sommigen een stuk aktiver maakt in het huis. Ik krijg nu als er 1 uit school komt te horen dat ik niet had mogen strijken :).

Die maaltijd salade dus: 

zo simpel als het klinkt is het ook. Een grote schaal met sla waar bij ons een blok klein gesneden fetakaas in gaat en verder nog een gekookte ei, gebakken aardappelblokjes, gesneden  tomaat en komkommer, gehakte peterselie, mais, gebakken spekjes, kidneybonen en een olie-azijn-dressing.
De dresssing staat er los naast zodat een eventueel restje later nog te eten is. Mocht je nu willen afvallen is het raadzamer om alles in losse schaaltjes op tafel te zetten zodat iedereen het zelf kan mengen naar behoefte, je kunt dan nl naar wens kiezen voor 1 eiwitbestanddeel.
 Als je even een tijdje heel goed voor je spijsvertering wil zijn zorg je er voor dat je maaltijd bestaat uit groente (alles kan), fruit (1st.per maaltijd) en 1 eiwitsoort maar wel met die dressing want goed vet (olijfolie of kokosolie) is de motorolie voor je lichaam. Wil je bloedsuikerspiegel/diabetes vriendelijk eten dan doe je er geen aardappeltjes of witte rijst in en ook geen suiker of andere zoetstoffen zoals de kunstmatige of honing, agavesiroop, dadelstoop e.d. Aardappels en rijst en zoetstoffen zijn producten die erg snel effect hebben op je bloedsuikerspiegel en als die aan het pieken en dalen gaan kun je last krijgen van hongeraanvallen. Dus mocht je daar last van hebben, houd het dan eens bij 3 maaltijden per dag zoals hier omschreven en houd het vooral bij water drinken (vooral warm water kan afleiden van het hongergevoel).
Onze maaltijdsalade zou onder de samengestelde maaltijden vallen omdat ze meerdere soorten eiwitten bevatten en dit is iets voor 1 a 2x per week. Bij de 1-eiwitvariant kun je behalve allerlei groenten denken aan kipreepjes (de ei kan dan ook, want die is van de kip), kaas, noten of bonen.

Mocht je hier trouwens hulp bij willen dan kan ik je van harte aanbevelen kontakt op te nemen met Thera (kinderen), Helen (ondergewicht,down), Marianne, Esther en Yolanda (kookworkshops) of Saskia (fybro). Zij kunnen je hier goed in begeleiden en hebben daarnaast nog extra ervaring in de specialisaties die achter hun naam staan. Ik heb samen met hen een opleiding tot sugarchallenge-coach gevolgd maar heb hem zelf destijds niet af kunnen maken omdat ik met een erg druk winterseizoen in ons hotel te maken kreeg.

Zo dit was het even voor deze keer. Voor wie het opgevallen is, ik heb het 2 wekelijkse bloggen losgelaten en doe het naar "Lust und Laune" zoals ze hier in Duitsland zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten